16:e plats i min världscupdebut!

Mitt mål med dagen var att bli topp 60 och därmed kvala till morgondagens jaktstart. Men det gick visst lite bättre än så.

 

Det sista jag gjorde innan jag startade var att jogga fram och tillbaka i startområdet. Där har man bra utsikt och koll över vad som händer på vallen. Det bommades flitigt. Flera åkare som låg bra till hade runt 4 bom. Då släppte lite av pressen jag hade på mig själv gällande skyttet. Dessutom insåg jag att idag fanns verkligen chansen. Så jag försökte ta det rätt lugnt och fokuserat på vallen. Vilket fungerade rätt bra, även om de va lite slarv på sista skotten. Men jag är nöjd ändå.

Efter sista skyttet, upp i backen ut från stadion stod Wolfgang och skrek: ”You can be top ten”. Men med den smärtan jag kände i kroppen då, insåg jag ganska fort att det skulle bli tufft. Kom i mål som 14 och slutade på en delad 16e plats. Helt sjukt bra.

Det fanns någonstans, långt bort i mina vildaste fantasier att debuten skulle kunna gå så här bra. Men att det hände i verkligheten är bara helt fantastiskt.

 

Foto Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

 

  2 comments for “16:e plats i min världscupdebut!

 1. Bengt
  5 december, 2015 at 21:50

  Härligt Jesper! Så roligt att se dig tävla. Lycka till i fortsättningen!

 2. BMW 316i
  6 december, 2015 at 21:01

  Sjukt roligt Jesper!!! Jag är så himla hypad och glad/impad över dig. När du äntligen börjar träna ordentligt visar du din sanna helt otroliga potential. Det ska inte va möjligt att åka så fort asså. Hörde att Björn Ferry sa att du idag hade 13e åktid. Om det är sant så är det ju helt mindfuck!

  Ser att du inte kör Oakley längre. Kommentar på det?!

Kommentera

Translate »