13:e åktid och många bom

Idag har det varit jaktstart på programmet. Jag gick ut med nr 17 på bröstet efter min delade 16:e plats igår. På grund av den enorma urladdning jag gjorde igår var jag rätt seg i kroppen innan start idag. Men jag gjorde en bra uppvärmning och fick igång kroppen lite bättre till slut.
Första varven försökte jag bara ta det lugnt och få en billig resa i rygg på folk. Det tyckte jag gick bra. De första två varven kostade inte mycket på krafterna. Efter de varven började jag bli lite tröttare. Men jag var inte i närheten av lika trött som jag var igår. Idag hade jag inte det där lilla extra när man kan köra sista varvet med bara huvudet och ta ut sig max.

Därav höll jag på att tappa hakan när jag kom till SVT i den mixade zonen som berättade att jag hade 13:e åktid! Snacka om positiv överraskning efter det mindre bra skyttet.

Jag måste även tillägga att jag hade riktigt bra skidor. Men jag försökte hela tiden söka den hårdare ytan av spåret. Vilket jag tror jag hade stor fördel av, för där gick det rätt mycket fortare.

Nu har vi kommit till skyttet.. 0-1-2-3.. Ja, vad ska man säga. Liggen var bra. Sista skottet var bom för att jag, i huvudet, redan hade börjat åka skidor igen. I ståskyttet hittade jag inte riktigt flow:et. Blev ganska kantigt. Nästa gång ska jag göra allt för att komma in i en bra känsla på ståskyttet.

Överlag ar jag supernöjd med min VC-premiär. Hade inte kunnat bli mycket bättre start på denna säsongen.

På måndag blir det klart vilka som får åka världs- och IBU-cup.

 

12291727_1098589413493802_8613345801400497912_o

Foto: skidskytte.se

 

  1 comment for “13:e åktid och många bom

 1. Linda
  7 december, 2015 at 01:27

  Tack för spänningen i helgen 🙂
  Äntligen fick jag hoppa och heja i tv-soffan igen.
  Kul med en nykomling som ger järnet.
  Lycka till denna säsong!

Kommentera

Translate »