Utanför banan och härjade

Idag var det inte riktigt min dag. Efter första skyttet fastnade bössan i nummerlappen när jag tog på mig den. Bössan tryckte bak nummerlappen vilket gjorde att den ströp mig i halsen. Det tog ungefär halva straffrundan innan jag fick loss bössan.

När jag hade skjutit klart andra gången och tog på mig bössan fastnade den på samma sätt igen! Dock fick jag lös den mycket snabbare den här gången. Jag vet inte vad det har fastnat i heller. Ska undersöka saken ikväll.

Som om inte de vore nog med strul så gjorde jag, i slutet på andra varvet, en krasch också.. Det var tre riktigt svåra kurvor på denna banan. En av dom var i slutet på sista utförsbacken innan tunnlarna mot skyttevallen. Spåret svängde höger men det gjorde inte jag. Eller jag försökte, men det var isigt i hela kurvan. Fötterna bara försvann under mig och jag gled av snön och fortsatte glida i gräset. Sen var det bara att traska fram och upp på snön igen. Som tur är slog jag mig inte och materialet är helt. Dock skulle jag gissa att det blev en del repor under skidorna innan jag kom upp på snön med dom igen..

Efter vurpan var det som om all energi rann ur mig.

Så det va lite strul idag. Men räknar man bort vurpan är jag inte långt efter i åkningen.

Trots detta är jag nöjd ändå. Detta var min andra VC-helg och jag har mycket att lära. Dessutom kan det hända enormt mycket i skidskytte. Nästa gång kanske turen är på min sida och då kan det bli mycket bättre!

Riktigt kul att det gick bra för Fredrik Lindström idag. Han har bra chans till avancemang imorgon. Gör han som på jaktstarten i Östersund, kommer han verkligen vara med i toppen. Missa inte det!

 

skytte

Foto: svtplay.se

  2 comments for “Utanför banan och härjade

 1. 11 december, 2015 at 23:09

  Haha, ja det underlättar nog om man följer banan när man kör spåren:) Synd att inte tv-kamerorna fångade din vurpa; nu när det tack och lov gick bra så såg det nog ganska roligt ut ändå:) Glömmer aldrig när Charlotte Kalla för många år sedan åkte av banan ner i diket och snabbt kom upp och skrek FAAAAAN!

  Förresten så gillar jag dina intervjuer; du säger ärligt precis som det är/var när de frågar saker och det är riktigt uppfriskande:) Lycka till i nästa race!!! Det är verkligen kul att det börja hända lite i skidskyttet nu för er svenska skidskyttar; förra säsongen var ju otroligt deprimerande från TV-soffan sett….

  • jespernelin
   12 december, 2015 at 14:37

   Jag vurpade precis framför kameran, så någonstans kanske det finns. Måste set kul ut när jag traskade på gräset med skidorna för att komma upp på snön igen.
   Tacktack 🙂

Kommentera

Translate »