Julfirande med dubbla A2-pass

God Jul allihopa!

I år var första gången på länge jag hade snö på julafton. Men här i Piteå är det väldigt ovanligt att inte ha det. Vilket är bra om man är skidskytt. Speciellt om man har dubbla A2-pass.

Eftersom jag har varit sjuk lite drygt en vecka är Pichler väldigt noga med att jag ska göra allt rätt i träningsväg inför kommande tävlingar. Därför har jag dubbla pass även en dag som julafton. Samtidigt som jag fick mailet av Pichler med mitt träningsschema skrev han god jul och att jag skulle skjuta mycket papp. Efter det skrev han nog det viktigaste, ”miss not one session”. Vilket visade hur viktig han tycker att träningen som vi gör nu under jul är.

För några dagar sedan kom uttagningarna för nästkommande IBU- och världscup ut. Jag är uttagen till världscupen denna gången också! Grymt kul.

Eftersom Wolfgang ska försöka få mig i bättre form tills dess har han beslutat att jag inte ska köra nästa veckas SM-tävling här i Piteå. Jag skulle anta att en tävling inte passar in i min träningsperiod, som för tillfället handlar om grundträning, för att vara i slag inför världscupen. Lite synd, hade ju varit kul att tävla. Men hoppas det ger mig bättre resultat framöver istället.

 

Denna dagen började med ett 2,5h långt A2-pass. Därefter har det varit julfirande för fullt, för att sedan avsluta dagen med ett till A2-pass med fokus på 3:ans växel.

Med det vill jag säga att jag har haft en tuff, men en mycket bra jul.

 

IMG_4552 IMG_4589(1)

  1 comment for “Julfirande med dubbla A2-pass

  1. 25 december, 2015 at 23:41

    God Jul önskar jag dig och din familj:) Wow, jag är alltid lika imponerad av arbetet och uppoffringarna ni elitidrottare får göra hela tiden, året om. Själv har jag ibland problem att bara orka med hundpromenaderna… Ser fram emot att se dig och dina lagkamrater tävla i nästa VC-tävlingar:) Lycka till, och hoppas träningen ger resultat:)

Kommentera

Translate »