24:e åktid – ”You can be top 10”

Igår körde vi sprint här i Ruhpolding. Både Lindström och Stenersen gjorde det bra och tog sig vidare till dagens jaktstart där de har bra möjligheter att avancera. För min del var det en katastrof skyttemässigt. Med totalt noll fokus inne på vallen sköt jag 3-2.. Det är under all kritik. Men man kan ju hoppas på att jag gjort mina dåliga serier för den här säsongen nu.

Skidåkningen däremot, är det som gör att jag fortfarande är positivt inställd till gårdagen. Min tanke var att jag skulle försöka hålla igen lite första varvet, för att orka köra lika fort på alla varven. Det gick helt okej. Jag gick lite hårdare än jag hade planerat, men kände ändå att det var rätt lagom fart. Jag och Lindström åkte lika detta varvet och vi hade 19:e och 20:e åktid. Andra varvet tyckte jag att jag tog det lite lugnare och försökte spara energi till sista varvet. Så jag kan säga att jag blev förvånad när jag såg att jag hade 9:e åktid det varvet. Då är ju frågan, ska jag alltid försöka ta det lugnt kanske?
Sista varvet var såklart inte jätteroligt när jag hade skjutit 5 bom, men höll ändå ihop det och fick till slut 24:e åktid. Vilket är långt över mina förväntningar innan jag åkte hit!

När jag åkte hit hade jag bara tränat i 3 dagar. Efter Hochfilzen var jag krasslig i 1,5 vecka, sen tränade jag en vecka innan det tog om och jag var sjuk en vecka till. Därav hade jag låga förväntningar på min åkning. Wolfgang sa till och med till mig att jag ska ta det mer som träning för att komma igång igen. Men de kanske han sa för att jag inte skulle ha någon press på mig själv. Sådana saker är Wolfgang väldigt duktig på.

Efter tävlingen var Wolfgang trots skyttet nöjd med min dag. ”The shooting was a katastrof, but the skiing was really good. Now we now you can be top 10 with a good shooting” sa han med sin engelsk-tyska brytning.

Jag har inte skjutit med högre puls nu på 3 veckor, vilket kan va en bidragande orsak till gårdagen skytteresultat. Därav fick jag köra ett hårdare pass som liknade en tävling i morse, fast med många fler skytten. Det för att träna på skytte med hög puls. I eftermiddag blir det ett lugnt pass klassiskt med mina nya vallningsfria skidor. Där emellan ska jag försöka skjuta lite scatt. (När man torrskjuter inomhus och kan följa varje rörelse man gör med bössan på en skärm).

IMG_4606 IMG_4614

 

Kommentera

Translate »