Gårdagens kung, den ”norska svensken”

Det första jag ska göra i det här inlägget är att hylla Torstein. Han gjorde ett fantastiskt lopp igår och slutade som 7:a! Då ska man veta att han som tidigare varit som bäst 42:a. Snacka om superlopp. Jag hade mina aningar redan innan start, men helt ärligt trodde jag att han skulle skjuta fullt. De var synd att han inte gjorde. Har har känts väldigt säker på vallen det senaste. Men han får väl spara det till nästa gång.
Det är kul att se att Sverige är på rätt väg!

För min del var det inte riktigt lika bra. ”You had no chance with this startnumber” sa Woffe. Det gick tungt i spåret i början och min kropp sa emot redan från första metern. Vilket var synd när jag ändå sköt såpass bra som jag gjorde. Såklart, 2 bom borde man kanske tycka att man ska klara av på denna nivån. Men det bästa jag har gjort tidigare under en tävling är 3 bom på 4 serier. Så jag går framåt. Dessutom har jag inte gjort så många tävlingar med 4 skytten än, framförallt inte på denna nivån. Så efter en tung skidåkardag måste jag ändå säga att jag är riktigt nöjd med skyttet.

”Torstein gjorde det riktigt bra, men mest överraskad är jag att Jesper sköt så bra” sa Wolfgang med en skämtsam ton, efter tävlingen igår. Han har alltså hela tiden varit så säker på Torsteins potential att han nästan förväntade sig att han skulle vara såpass högt upp i listan på en distans redan i år, men att jag sköt 0-1-1-0 hade han inte trott. Inte så konstigt det. Jag är relativt ny på skyttebiten och är väldigt mycket upp och ner. Men det finns iallafall stor utvecklingspotential.

Idag kör tjejerna distans. De är duktiga och skjuter ofta riktigt bra. Hoppas dom kan hålla ihop skyttet idag också.

En bild på gårdagens kung, Torstein:

Foto Matthias Balk AFP

Foto: Matthias Balk/AFP

Kommentera

Translate »