Nu är VM nära!

VM närmar sig med stormsteg. Redan imorgon drar det igång med mix-stafett. Det blir spännande!

Det är första gången jag är här i Holmenkollen. Jag har sett mycket skidor härifrån hemma från tv-soffan. Därav tänkte jag att jag skulle ha lite koll på hur stadion var och hur delar av banan såg ut. Men i min fantasi var jag helt ute och cyklade. Stadion känns mindre när man är på den än vad den ser ut på tv. Men det lustiga är att när man väl åker på den känns det som man aldrig kommer fram. Hellner-backen ser dock mindre ut på tv än vad den egentligen är. Den är ganska rejäl.

Banan är väldigt utslagsgivande. Eller rättare sagt så är det ingen vila efter uppförsbackarna, varje backe följs upp av en ”platt”. Det är den som är väldigt utslagsgivande. Det är väldigt lätt att tappa tid där om man blir lite för trött i backen innan. Kan man däremot ta de lugnare uppför för att sedan trycka på platten kan man tjäna mycket tid! Dock är det där med att hålla igen inte riktigt min grej. Tycker det är svårt. Förhoppningsvis är jag i så bra form att jag orkar trycka på båda ställena

 

ski

Foto: skidskytte.se

  1 comment for “Nu är VM nära!

 1. 5 mars, 2016 at 12:58

  hej

  Grattis till VM-sprinten. Du träffade ju de 8 första!
  Kanonåkning. Du är med. Lycka till i jaktstarten.
  Häng inte över mixstafetten, du ska ha rätt till dina ”hund”lopp. Ferry behövde kryckor i början i ståskyttet.
  Du tar igen det i OS!
  Och du…. bäste Boråsare, är väl inte så dåligt(skämt!)?
  Hälsa morfar om han är i Holmenkollen(vi är gamla arbetskamrater).
  ha det gôtt mellan loppen

  Kjell&Barbro E
  Äspered

Kommentera

Translate »