Bröt staven och straffade benen med 450m extra åkning efter sista skyttet

Idag var det jaktstart på programmet. Efter tre bra skytten med 0-0-1 drog jag till med en 3:a i sista skyttet. Jag var väldigt trött i benen där. Åkningen var bra, men inte i närheten av igår. Fick slita hela loppet. På fjärde varvet var det någon som trampade på min stav så den gick av också. Så det blev en del benskate innan jag fick tag i min reservstav. Efter det kändes det rejält i mina redan mycket slitna ben. Men jag överlevde trots att jag fick straffet 450m extra åkning efter min sista ståserie. Hamnade till slut på en 38:e plats, vilket ändå är okej. Varken bra eller dåligt, helt enkelt ”medium” som Wolfgang uttryckte sig. Vilket jag håller med om.

 

Stämningen i Holmenkollen är verkligen häftig. Trycket från publiken när jag stod i startfållan igår, när Björndalen skulle starta, var nästan öronbedövande. Riktigt mäktig upplevelse

 

 

Detlef Eckert

Foto: Detlef Eckert

  1 comment for “Bröt staven och straffade benen med 450m extra åkning efter sista skyttet

 1. 12 mars, 2016 at 17:19

  Hej
  Grattis till hela laget för stafettinsatsen.
  Kul att du har fått lite ordning på skyttet.
  Ska bli kul att följa dig och er i fortsättningen.
  Kjell E

Kommentera

Translate »