Positivt överraskad med 24:e åktid

Där var säsongen igång på riktigt, vilket känns skönt. Dock kanske inte riktigt med resultatet jag önskade, men det finns ändå endel bra grejer jag kan ta med till framtidens tävlingar.

Loppet igår var 20km, dvs 5x4km. Jag tycker det är svårt att veta hur hårt man ska öppna, så när jag startade och såg Garanichev en bit fram så tänkte jag att det blir en bra rygg att gå i. Sagt och gjort, jag gick i hans rygg i två varv. Kände väl att det gick relativt lugnt emellanåt men tänkte att det borde vara en bra hastighet ändå. Men där hade jag fel. Efteråt fick jag reda på att jag tappade 30 sekunder på Fredrik på första varvet. Vilket känns lite väl långt. Mellanvarven var medel. Dock tryckte jag på lite mer de två sista varven och lyckades ha 6:e åktid på sista varvet. Vilket är bra. Totalt slutade jag på 24:e åktid endast 12 sekunder efter Fredrik, vilket är klart godkänt och blev en positiv överraskning efter målgång.

Skyttet var till en början lite knackigt. Men det är glömt nu. Det jag tar med mig är de två sista serierna som var riktigt bra.

En till bra grej från de senaste dagarna är ju tjejernas finfina resultat från deras distans. Tre stycken topp 23. Men framförallt syftar jag på Hannas 8:e plats. Riktigt imponerande.

Imorgon kör vi igen. Först ut är damerna och tävlingsformen är sprint.

 

skarmavbild-2016-12-02-kl-10-00-39

Kommentera

Translate »