6:e plats på mix-stafetten

Nu är VM igång på riktigt. Igår kördes första tävlingen, mix-stafett. Hanna, Anna, jag och Biffen körde och slutade på en 6:e plats.

Hanna och Anna gjorde som vanligt stabila insatser och växlade över till mig ca 25 sekunder efter. Jag tog det lugnt första varvet och sköt fullt. Andra varvet tryckte jag på lite mer. Jag körde ikapp Loginov och låg i hans rygg tills toppen av långbacken, redan där började jag tänka på skyttet och släppte lite över krönet för att spara benen. Stå-skyttet var lite nervöst, framförallt när jag hade två prickar kvar och bara 2 reservskott. Men jag träffade. Tappade dock ganska mycket på mina 3 reservskott. Men sistvarvet släppte jag lös allt och det resulterade i att jag kunde ta in lite av den tiden jag tappade på vallen. Det var också kul att se att jag hade bästa åktid på det varvet.

Biffen visade att hans form var god och lyckades spurta till sig en 6:e plats åt oss. Vilket vi är nöjda med. Ytterligare ett steg i rätt riktning.

Imorgon är det sprint. Då kan vad som helst hända!

 

 

Kommentera

Translate »